Compromís presenta cinc mesures urgents per a potenciar el valencià

Dignificar i normalitzar la llengua pròpia de Sant Vicent. Sota aquestes premisses, Compromís ha proposat una bateria d’iniciatives per tal de fer efectiva a la localitat la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià.

En aquest sentit, Compromís considera que, a dia de hui, resta molt de camí a recórrer per tal de garantir que el valencià estiga en igualtat de condicions en tots els àmbits d’ús i per això, s’han compromés a desenvolupar cinc mesures concretes: 1. Incorporació del valencià en totes les campanyes municipals; 2. Creació d’una Regidoria de Normalització Lingüística amb personal i pressupost assignat; 3. Incorporació del valencià en les noves retolacions de trànsit; 4. Campanyes específiques d’ús del valencià a la localitat i 5. Incorporació progressiva del valencià en les comunicacions de l’administració local amb la ciutadania. Unes propostes que ha compartit amb La Cívica-Escola Valenciana en una reunió mantinguda entre el grup municipal i l’entitat.

Ramon Leyda, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Sant Vicent, ha valorat positivament l’encontre i ha agraït “l’atenció i l’esforç que durant molts anys estan realitzant des de La Cívica-Escola Valenciana per normalitzar, difondre i divulgar la nostra llengua”.

Finalment, Leyda assevera que “cal treballar colze a colze cadascú, des del seu àmbit, per tal de garantir els drets lingüístics de tots i totes, sense excepció. El poble de Sant Vicent eixirà guanyant”.